Thursday, 19 November 2015

Yeaaa...Cuti sekolah dah tiba!!!

Yeaaa...Cuti sekolah dah tiba!!!Ke mana anda musim cuti sekolah tahun ni?

Di Pulau, Tepi Pantai, Tengah Bandar, Perkampungan, Tapak Bersejarah, Zoo, Taman Negara, Air Terjun, Tanah Tinggi ???  Sebenarnya banyak sangat tempat-tempat yang boleh kita lawati hanya di dalam Malaysia sahaja.

Apa lah sangat luangkan sedikit masa untuk keluarga, melayan karenah anak-anak atau keluarga sambil menghayati panorama, suasana, keindahan, pengetahuan & membeli belah barangan baru. Pilihlah tarikh dan masa yang sesuai kan...

Tapi, jika anda ingin ke kawasan tanah tinggi, saya juga syorkan untuk datang ke Cameron Highland, banyak kawasan yang boleh dilawati dan dihayati disini serta kos yang mampu bagi anda, saya rasa.

Antara tempat yang boleh dilawati adalah seperti:
1. Ladang Teh Boh
2. Ladang Teh Cameron Valley
3. Ladang Strawberry
4. Ladang Sayur
5. Ladang KEA
6. Taman Madu Lebah
7. Taman Rama-Rama
8. Taman Kaktus
9. Taman Lavendar
10. Taman Agro Teknologi
11. Taman Bunga Ros
12. Gallery Time Tunnel
13. Muzium 3D Cameron Highland
14. Pasar Malam Brinchang
15. Pusat Pelancongan Pekan Brinchang, Pekan Tanah Rata.

Untuk memudahkan anda boleh layari ke beberapa laman web yang memberi maklumat berkenaan tempat-tempat menarik ini seperti:
http://cameronhighlands.com
http://destinasicameronhighlands.blogspot.my
http://www.percutianbajet.com
http://www.caridestinasi.com
http://www.jomjalan.com.my/cameron/

Nasihat saya, jika anda benar-benar ingin datang ke Cameron Highland, cubalah menginap di mana tempat penginapan yang bersesuaian dengan anda & budget anda. Ini kerana, anda boleh merasai sendiri suasana & keindahan di cameron highland d waktu siang & malam. Sudah lah suhu yang bacaan bermula dari minimum 13°C  & maksima 24°C. Isshhh..ruginya tak feels kalau datang Cameron Highland..

Jom-jom, tempah homestay saya. Perlu Call/SMS/WhatsApp 013.3995343 / 019.5492320 terlebih dahulu untuk mengetahui kekosongan.